자유게시판

تفاوت اصلی ناودانی سنگین و سبک

profile_image
Avis
2024.09.25 07:21 23 0

본문

MOSHABAK.jpgکارخانه نورد فولاد تهران
این کارخانه یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انواع مقاطع فولادی در کشور است که قسمت عمده‌ی فعالیت خود را به تولید انواع ناودانی آهنی اختصاص داده است. در ساخت ناودانی‌های کارخانه نورد فولاد تهران از استانداردهای ساده، مشبک، UPE و UPN استفاده شده و محصول نهایی به نام ناودانی فولاد تهران به بازار عرضه می‌شود.

انواع ناودانی بر اساس شکل سطح مقطع چگونه است و چه کاربردی دارد؟
همانطور که بالاتر توضیح دادیم، ناودانی مشبک در دو مدل (استاندارد) UPE و UPN ساخته می‌شود و حالا قصد داریم آن را بر اساس شکل سطح مقطع بیشتر معرفی کنیم. انواع مختلف ناودانی بر اساس شکل سطح مقطع در مدل مشبک یک تفاوت مهم با هم دارند: ناودانی شکل ظاهری بال‌ها متفاوت است. بال‌های UPE، صاف و موازی اما بال‌های UPN، مخروطی‌شکل است.

استاندارد ساخت ناودانی سبک و سنگین
برای تولید ناودانی، استانداردهای مختلفی وجود دارد. ناودانی فولادی سبک و سنگین از لحاظ استاندارد ساخت با هم فرق دارند. ناودانی آهنی سنگین براساس استاندارد آلمان DIN 1026 تولید می‌شود. در ساخت پروفیل مقاطع U شکل آن از استاندارد UPN و پروفیل مقاطع C شکل آن از استاندارد UPE استفاده می‌کنند. استاندارد ساخت ناودانی سبک براساس استاندارد ملی ایران با شماره 4477-1 و 4477-2 می‌باشد و استانداردهای EN 10279، DIN 1026-12 و GOST 8240 معادل آن هستند. از دیگر استانداردهای ساخت ناودانی می‌توان به استاندارد فرانسه A 45-255 و استاندارد مقاوم در برابر خوردگی DIN EN ISO 12966-3 اشاره کرد.

کاربرد ناودانی در ساخت سقف
در این بخش از مقاله کاربرد ناودانی در ساختمان‌ سازی، به بررسی نحوه‌ی استفاده از این محصول در ساخت سقف می‌پردازیم. جالب است بدانید که می‌توان از ناودانی فولادی به عنوان تیرچه در سقف‌های سبک هم استفاده کرد. از آنجایی که ناودانی‌ها در مقایسه با انواع تیرهای چوبی کوچک‌تر و سبک‌تر هستند و مقاومت بالاتری هم دارند، فشار بیشتری را تحمل می‌کنند. در حقیقت این تحمل فشار بیشتر از مهم‌ترین مزیت‌های ناودانی محسوب می‌شود.

درنورد گرم زمان مناسب برای فرآیند تولید وجود نداشته و همین امر باعث خواهد شد که فولاد بلافاصله سرد شود. این مشکل به وجود آمده محصولی که تولید می‌شود موجب شده که کیفیت پایین‌تری داشته باشد. ابعاد ورق‌های تولیدشده در این روش معمولاً بزرگ‌تر شکل می‌گیرد. پروفیل‌های که تولیدشده است در مراحل فرآیند نورد سرد به دلیل داشتن زمان بیشتر و تعداد بیشتر عملیات، این محصول از کیفیت بسیار مناسب‌تری برخوردار بوده، که اندازه‌ها و سایز آن دقیق‌تر انجام می‌شود.

فرایند تولید ناودانی به روش نورد سرد
فرایند تولید نورد سرد در واقع در ادامه روش نورد گرم قرار می‌گیرد. در این روش بعد از آن که مراحل نورد گرم بر روی ناودانی انجام شد، ناودانی وارد مرحله ای با عنوان نورد سرد می‌شود تا دمای آن به آرامی ‌و آهستگی کاهش پیدا کند. این کاهش تدریجی دما باعث می‌شود که کنترل بیشتری بر روی ابعاد ناودانی وجود داشته باشد و ناودانی در سایزهای دقیق تری تولید می‌شود. همچنین طولانی بودن مراحل تولید نور سرد باعث می‌شود، خواص مکانیکی و کیفیت سطحی بسیار مطلوبی نسبت به سایر ناودانی‌ها داشته باشد. درکل می‌توان گفت با توجه به این که در این روش زمان بیشتری برای انجام عملیات در نظر گرفته می‌شود، کیفیت ناودانی‌هایی که از این ناودانی طریق تولید می‌شود به مراتب بالاتر از ناودانی‌های نورد گرم است. همچنین لازم است بدانید در روش نورد سرد در فرایند تولید نادوانی، مقاطع را از ورق‌هایی می‌سازند که امکان تولید آن‌ها در خطوط نورد گرم وجود ندارد0

댓글목록 0

등록된 댓글이 없습니다.

댓글쓰기

적용하기
자동등록방지 숫자를 순서대로 입력하세요.